Karen Dun

Karen Dun

Englishkinderverhalen

Mijn kind Miriam  Miriam is een ster. Ze kan de hele wereld aan. Zo werd ze geboren.

Iedereen ziet haar staan en lopen en gaan. Ze heeft de mooiste glimlach, die weerkaatst met de glimlach van ieder ander én met de vogels, het gras en de bloemen. Ze weet precies waarvoor ze  gekomen is, namelijk vrijheid, liefde en geluk. Dát wil ze verspreiden, wat er ook gebeurt. Daar blijft ze staan, daar groeit ze, daar doet ze wat ze fijn vindt. Het is fijn, het is een paradijs. Ze heeft altijd genoeg te eten. Ze komt precies op de goede plek op het goede moment. Ze is gelukkig. Ze werd geboren uit de aarde, uit de zon en uit de wind, uit de regen, uit de maan, uit de sterren en alle planeten. Alle kleine stukjes zitten ook in haar. Ze is zo groot, zo eindeloos groot als ’t heelal. Daarom gaat ze staan, daarom kán ze staan om alles aan te kunnen wat op haar levenspad komt. Ze wéét dit: het gaat zoals het gaat, zoals zij gaat. 

Ze is gevoelig, ze heeft veel emoties en daar is ze heel erg blij om. Dáárom kan ze precies weten, wanneer ze valt naar beneden in een soort zwart gat en heeft ze geleerd om daar ook weer uit te kunnen klimmen, om terug te komen in het paradijs, van waaruit ze leeft. Miriam heeft geleerd hoe ze dat moet doen en dát ga ik jullie vertellen.

Als ze ’t voelt, dat iets niet prettig voelt, haalt ze heel diep adem en wéét ze dat ze geluk mag zijn, dat ze plezier mag zijn, dus ze háált heel diep adem en dan komt als vanzelf een liedje in haar, dat zingt van:

You are beautiful    (ze kan al een beetje engels!!)

You are kind

You are creation

Je bent zo mooi, je bent schoonheid, je bent schepping, je bent creativiteit

En dat liedje zingt ze door, totdat ze hélemaal boven dat gat, in het paradijs zweeft, waar alle vogels zingen, alle bloemen bloeien en geluk aan de bomen hangt. Ze plukt ’t en gaat verder. Als ze dan weer iets voelt aankomen van een beetje onprettig, een beetje wiebelig, dan doet ze precies hetzelfde. Soms komt er een vogel voor haar zingen, die haar eraan herinnert, dat ze het zo kan doen. Die vogel heeft en melodie, net als de wind, net als de zon, die de warmte verspreidt in haar hart. Dan weet ze dat ze verbonden is met dat alles.

Soms gaat ze even op de aarde liggen en voelt ze hoe deze moeder van waaruit ze kwam, haar helpt en ondersteunt. Ze wordt licht. Ze ziet het licht in alle bomen, alle plantenplanten en ze voelt het in zich zelf. Het wordt steeds groter. Als ze weer eens in het zwarte gat is gestapt, komt ze er zo gewoon uit, trekt zich er niets van aan, want dát is de Kunst van leven voor gevoelige mensen, voor alle mensen en ook voor jou lieve schat.

En vergeet vooral niet dat geluk en liefde is, waarvoor je bent gekomen. Zie, als je kan, alles staan in geluk, in liefde en licht, dan komt het helemaal goed, zo ben je geboren. Er gebeurt heel veel om je heen en dat ga je geloven en dat is niet zo hoor. Dat is een beetje een soort iets, waar je weinig aandacht aan hoeft te schenken, waar je niet zo heel veel aan hoeft te denken, wat je niet zo hoeft te geloven. Blijf gewoon geloven in dat mooie liedje en doe waar je blij van wordt.

De wereld van waaruit je kwam, is vele malen groter dan je denkt, die zullen we gaan tekenen samen. We gaan samen tekenen van een prachtige wereld, waarin alles met elkaar is verbonden en samenwerkt. Niet iedereen weet dit nog en dan weet jij het weer wel. De wereld heeft zoveel mooie kleuren, het heeft zoveel beweging, alles danst en zingt speciaal voor jou en ook voor mij. En weet je als we tekenen dan gaan we een liedje zingen óf als je dat niet wilt, kun je ook heel stil zijn. Hier komt het:

Je bent zo mooi, je bent zo prachtig en zo allemachtig krachtig. Je bent zo mooi, zo wondermooi, je bent de schoonheid van de schepping, dat is hoe je geboren bent en wéét dat alsjeblieft altijd lieve meid, lieve meid van die schoonheid, die schoonheid blijft altijd.

Karen Dun  24-5-2017

verhaal kwam vanzelf door de lucht voor Miriam, een van mijn ongeboren kinderen, eigenlijk voor alle kinderen. 

(verhaal ingesproken op Spraakrecorder, die ik altijd bij me heb voor als de woorden luchtstroom begint)