Karen Dun

Karen Dun behandeling

EnglishEmoties en gedrag

Angsten
We tekenen samen over angsten, angstige dromen, angstige gedachten, enge films, monsters, etc. Ze hebben je iets te vertellen. Je kunt ze in je adem laten zijn. Ze brengen je kracht, die binnen in je lichaam zit en de warmte van de zon kan helpen die kracht te vinden, net als de stralende sterren die licht brengen en je adem, die “ik durf te dromen” bij zich draagt. Wanneer je de zon je bange dromen brengt, bestaan ze niet meer.

Emoties:
In het bewegingsspel komt boos naar boven of angst  Een simpele vraag :”Heb je dat vaker,” brengt, wanneer je beweegt een heel ontspannen manier met zich mee om hierover te kletsen en kun je de oplossingen ervoor vinden om dat in liefde te laten gaan. Je hoeft niet machteloos toe te kijken hoe je je slachtofferschap in gezogen wordt. Je bent geboren om te stralen!

Emoties kun je ook loslaten in je mindful ademhaling: ik adem in en ben ruimte, ik adem uit en ben vrede. Een aantal keren dit doen. Boos wordt kleiner en helpt de groei van het zaadje vrede. Zo hoef je niet op alles te reageren met het geweld van de menselijke emoties, ook niet wanneer anderen je "boos maken". Kijk in liefde naar die emoties en de heftigheid ervan neemt geleidelijk af.

Een prachtig boek om hierover te lezen: Mindfulness  Voor een gelukkig leven Thich Nhat Hanh

“Ik kan het niet”
Een  kind, Bas, leeftijd 4½ jaar oud, zei in een behandelsessie “Ik kan niet, ik ben een kan nietser, ik ben een niets kunner mens, etc. Vorige keren had ik verteld dat er een “Ik kan wel” vriendje naast “Ik kan niet”  loopt en dat je adem je daarheen brengt. Deze keer was “ ik kan niet” zo sterk, dat ik hem aan de hand nam, de buitendeur naar de kijktuin opende en we samen, met alle liefde omringd “Ik kan niet” naar buiten ademden. Ik vertelde hem dat daar volgend jaar hele mooie bloemen van gemaakt zouden worden. Je zag hem ontspannen. Ineens was er wel geduld om opnieuw iets te proberen te tekenen en steeds opnieuw te proberen tot het lukte. Voordien haakte hij af en probeerde niets meer na 1 keer niet lukken. Stralend was hij!  Perplex waren zijn vader en ik.